Akoestische oplossingen

Roodbeen is dé specialist wanneer het gaat om het vinden van de juiste akoestische oplossing voor uw ruimte. Dit blijkt uit de enorme diversiteit aan projecten die wij in de afgelopen jaren voor onze klanten mochten realiseren.

Een akoestische oplossing is natuurlijk te vinden voor elke ruimte: kantoorruimtes, kerken, scholen enz.

Wij zullen de akoestiek in: het kantoor verbeteren even uitlichten.

De akoestiek in kantoor is een belangrijk comfortaspect van een goede werkomgeving. In een ruimte waar (telefoon)gesprekken worden gevoerd en waar men tegelijkertijd geconcentreerd en ongestoord wil kunnen werken, is een goede basisakoestiek belangrijk.

Een modern kantoor uitgevoerd als open-office omgeving gecombineerd met een moderne strakke en minimalistische inrichting zijn een sprekend voorbeeld van ruimten waar de basis akoestiek vaak te wensen overlaat.

Naast de akoestiek in het kantoor moet ook gekeken worden naar de werkplekopstelling. Zitten mensen tegenover elkaar of naast elkaar. Hoeveel werknemers zitten er in een ruimte, wat zijn de (in)directe geluidsvelden, is er sprake van privacy gevoelige gesprekken, enz..

Roodbeen heeft jarenlange ervaring met het inrichten van een kantoor, ook daar waar het de akoestiek betreft. Wij kunnen u met het gehele traject van dienst zijn zowel in de ontwerpfase als in een bestaande kantoorsituatie. Neem contact met ons op voor verder overleg hoe de akoestiek in uw kantoor verbeterd en geoptimaliseerd kan worden.

Waarom is de akoestiek in een kantoor zo belangrijk?

Er zijn diverse redenen te noemen waarom de akoestiek in een kantoor van goede kwaliteit moet zijn. Op de eerste plaats ondervinden medewerkers hinder van elkaars geluid. Deze geluiden worden wanneer er sprake is van een slechte akoestiek in de kantoor alleen maar versterkt.

Lawaai en achtergrondgeluiden hebben een negatieve invloed op het stresslevel van medewerkers. Daarbij gaat lawaai ten koste van een goede werksfeer en het concentratievermogen. Hierdoor verminderen de prestaties, nemen fouten en miscommunicaties toe en kan de productiviteit sterk afnemen. Er zijn voldoende voorbeelden van mensen die ziek worden als gevolg van een akoestisch slechte werkomgeving. Daarom is een goede akoestiek in een kantoor een zeer belangrijk comfortaspect. Investering in een goede akoestiek is investeren in uw medewerkers en kwaliteit.

Voorbeelden van akoestische oplossingen

Bureau opstellingen

akoestische-oplossingen-bureau-opstelling akoestische-oplossingen-bureau-opstelling-2

 

 Akoestische wandpanelen

akoestische-wandpanelen akoestische-wandpanelen-2

Room dividers

room-divider room-divider-2room-divider-4room-divider-3

 

Benieuwd hoe Roodbeen uw kantoor kan verbeteren?

Maak een afspraak

Vraag het ons: 033 247 51 00