Scrumruimtes

scrumruimtesVeel organisaties introduceren nieuwe manieren van werken en voeren deze veranderingen in. Dit gaat onder de vlag van Het Nieuwe Werken (HNW) of soortgelijk begrip. Doelstellingen hierbij zijn onder andere dat je onafhankelijk van tijdstip en locatie je werk kunt doen, dat we meer gaan samenwerken vanuit vertrouwen en veelal ook kostenreductie. Dat wordt vertaald in een flexibele kantooromgeving met activiteit gerelateerde werkplekken, ICT voorzieningen die digitaal (samen)werken op verschillende locaties mogelijk maakt, slimmere manieren om het werk te organiseren en managers die anders sturen en leidinggeven.

Zo kwam ook de scrum methode op. Bij het Scrummen werkt een multidisciplinair team gelijktijdig samen aan een project in kortlopende ‘sprints’ met duidelijke doelstellingen, resultaten en strakke deadlines. Daarbij worden op een Scrumboard de taken en hun status bijgehouden.

In een dagelijkse ‘daily standup’, een korte staande bespreking met alle teamleden rondom het Scrumboard, beantwoordt elk teamlid drie vragen: wat heb je gedaan, wat ga je vandaag doen en wat zijn je problemen? Zo ontstaat een nauwe samenwerking, intensieve communicatie en betrokkenheid die zorgen voor een dynamisch werkproces dat gericht is op resultaten.

Wilt u een keer het ‘scrummen’ ervaren met uw collega’s? Of bent u opzoek naar een inrichting voor een scrum ruimte? Neem dan contact met ons op: 033 247 5100.

 

Benieuwd hoe Roodbeen uw kantoor kan verbeteren?

Maak een afspraak

Vraag het ons: 033 247 51 00