Op donderdag 31 oktober organiseerden wij deze seminar. We mochten een groot aantal klanten ontvangen om hen op inspirerende wijze kennis te laten maken met ‘ergonomie’.

Uiteraard begon de ochtend met een goed kop koffie van LEUT-koffiemakers. Directeur Richard Breijer heette een ieder enthousiast welkom en benoemde nut en noodzaak van deze seminar.

Vervolgens was het podium aan Hessel Rommes van Total Body Management. Stil zitten was er bij hem niet bij deze ochtend. ‘Zit jij lekker in je vel’ was de rode draad in zijn verhaal. Als personal trainer en lifestyle coach is het onder andere zijn doel om meer mobiele momenten te creëren op de werkvloer. Dat zorgt namelijk voor meer betrokkenheid, een goede groepsdynamiek en fitte medewerkers. Kortom, een gezonde organisatie. Een uitspraak van Hessel die bleef hangen was: “Ik ben niet tegen zitten, ik ben voor bewegen”.

Jolanda Bouma van Flokk nam ons mee in een inspirerend verhaal over dynamisch werken. De uitspraken “Nederland is Europees kampioen zitten” en “We zitten langer dan dat we slapen” riep wel herkenning op, maar ook de uitspraak “hoe dan?”
Haar oproep was vooral om actief te zitten of liever nog staand te werken. Met een aantal producten uit het Flokk assortiment demonstreerde Jolanda dit.

Arianne Hilbers van Ergotherapiepraktijk Veluwe ging verder in op de risico’s van een verkeerde werkhouding. Zij typeerde een viertal ‘zitters’: De onderuit-zakker, de voorover-hanger, de op 1-bil-zitter en de rechtop-zitter. Velen konden zich wel herkennen in één van deze typeringen. Kern van haar betoog: het is niet verkeerd maar wissel het af. De beste zithouding is namelijk de volgende. Haar advies: BEWEEG

Bakker Elkhuizen sloot de presentaties af. Deze leverancier van werkplekoplossingen besprak heel concreet hoe je naast een juiste werkhouding nog andere hulpmiddelen kunt gebruiken om echt ‘gezond’ te werken. Ergomische muizen, speciale toetsenborden, beeldschermverhogers, het kwam allemaal langs. Denk ook om je werkplek thuis was één van de adviezen.

De seminar stond in het teken van gezondheid. Een heerlijke en gezonde lunch na afloop mocht natuurlijk niet ontbreken. Een dikke pluim aan Taste of Richard.

Wij kijken terug op een mooie ochtend en hopen uiteraard dat er wat is blijven hangen en nog meer dat er iets mee gedaan wordt. Het is het investeren waard want vitale en gezonde medewerkers zijn essentieel.

 

 

Lees verder